Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Több esetben is vérrögképződést észleltek, egy ember életét vesztette. A felfüggesztés legkevesebb két hétig tart, illetve amíg ki nem derül, hogy az esetek összefüggésben vannak-e az oltással – írja a Napi.hu, a Business Insider hírére hivatkozva. 

A dán egészségügyi minisztérium a Business Insider szerint közölte, az már bizonyított, hogy az Oxford Egyetem és az AstraZeneca által fejlesztett oltóanyag biztonságos és hatékony, de reagálni kell a súlyos mellékhatásokról szóló jelentésekre is. A tárca az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vizsgálataira vár.

Az AstraZeneca szóvivője a Business Insider kérdésére közölte: a vakcina biztonságosságát „alaposan tanulmányozták” és az adatok azt mutatták, az oltásokat a páciensek szervezete „általában jól tolerálja”. 

Mostanáig öt uniós ország függesztette fel az oltóanyag használatát: Ausztria, Észtország, Litvánia, Luxemburg és Lettország .

Reuters szerdán az Európai Gyógyszerügynökség közleményére hivatkozva írta, hogy az EMA szerint sincs bizonyíték mostanáig arra, hogy a két osztrák megbetegedés összefüggésben állna az AstraZeneca oltásával, de vizsgálatot indítottak. Az EMA azt is közölte, hogy bár minőségi hibát a közlemény kiadásakor még valószínűtlennek tartottak, az adott tételt vizsgálják. Az érintett tételből 17 európai országnak küldtek, és 1 millió adag vakcinát érint. A szervezet szerint a vérrögképződéses esetek száma az AstraZenecával beoltott páciensek körében nem magasabb, mint az általános populációban.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá