Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Nemrég még Orbán Viktor és Müller Cecília is bizakodóan azt mondta, hogy húsvétig nemcsak az időseket, hanem minden regisztráltat be tudnak oltani. A mai kormányinfón kiderült, hogy ez mégsem fog megtörténni.

Gulyás Gergely hosszan beszélt az oltásról a csütörtöki kormányinfón. Elmondta, hogymost úgy látja a kormány, hogy az idősek beoltására húsvétig sor kerülhet attól függően, hogy mennyien regisztrálnak még addig a 60-65 év feletti korosztályból.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondása szerint az időseknél a legmagasabb a regisztráció aránya, a 65 év felettiek kb. kétharmada regisztrált, de még mindig több százezren nem tették ezt meg. Őket Müller Cecília levélben fogja felkeresni, hogy fontolják meg a védőoltás beadatását.

A miniszterelnök február 12-én a Kossuth Rádióban adott interjújában mondta azt, hogy mind a 2 millió ember, aki az akkori hivatalos adatok szerint regisztrált megkapja a vakcinát a húsvéti ünnepekig.

,,Ha a kínai vakcinával is elkezdünk oltani – ami nincs messze – akkor minden olyan embert, aki eddig regisztrált, húsvétig beoltjuk. Június elején ez a szám 6 millió felett lesz”

– fogalmazott akkor a kormányfő.

Müller Cecília is hasonló célokat fogalmazott meg még február végén. Az országos tisztifőorvos az operatív törzs február 25-i tájékoztatóján azt mondta, hogy

minden reális esély megvan arra, hogy húsvétig minden regisztráltat beoltsanak.

Sőt még múlt héten is ez volt a terv. Legalábbis György István államtitkár, az oltási munkacsoport vezetője március 2-án az operatív törzs tájékoztatóján még azt mondta, a cél az, hogy húsvétig, legkésőbb április 11-ig minden regisztrált megkapja legalább az első adag oltását.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá