Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese elmondta, több magánszemély gyülekezést szervez március 15-ére, ez azonban tilos csakúgy, ahogyan azon részt venni is.

A csoportosulással, gyülekezéssel veszélyeztetik maguk és mások egészségét, tartsák be a védelmi intézkedéseket!

– hangsúlyozta Kiss Róbert, s arra kért mindenkit, lehetőleg ne „vásárolgassanak” a hosszú hétvégén, csak ha nagyon fontos.

Galgóczi Ágnes, az NNK főosztályvezetője a napi járványügyi adatok ismertetését követően hangsúlyozta, a harmadik hullám a 20 és 69 évesek között fertőz leginkább, a fertőzöttek átlagéletkora pedig 46 év.

A főosztályvezető beszélt az amerikai Johnson & Johnson vakcinájáról is, melyet Európában csütörtökön engedélyeztek. Hazánk ebből 4,36 millió adagot vár, amely ugyanennyi ember oltását teszi lehetővé, mert ez az első olyan vakcina, amely egydózisú.

Csütörtökön több hír is napvilágot látott az AstraZeneca kapcsán. Újságírói kérdésre, miszerint mi a magyar álláspont, Galgóczi közölte, hazánk az Európai Gyógyszerügynökség véleményét tartja irányadónak, az oltás haszna pedig messze meghaladja a kockázatokat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá