Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A kormányhivatal munkatársai megyeszerte szállították ki a háziorvosi praxisokba a vakcinákat – adta hírül a megyei kormányhivatal.

Azt írják: a héten közel 20 ezer adag koronavírus elleni védőoltás jutott el a Csongrád-Csanád megyében élőkhöz, akik első, illetve második körös oltást is kaptak. Ma pedig már útjára is indul a jövő héten második körös oltásként felhasználandó AstraZeneca-oltóanyag.

Mint arról beszámoltunk, Dániában is leállították az AstraZeneca használatát, miután több esetben is vérrögképződést észleltek, egy ember életét vesztette. Mostanáig öt uniós ország függesztette fel az oltóanyag használatát: Ausztria, Észtország, Litvánia, Luxemburg és Lettország .

Az Európai Gyógyszerügynökség szerint a vérrögképződéses esetek száma az AstraZenecával beoltott páciensek körében nem magasabb, mint az általános populációban.

(Kiemelt fotó: Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Facebook oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá