Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Magyar Ezüst Érdemkereszttel tüntették ki Kovács Andrást, az Origo újságíróját – olvasható az ünnepi Magyar Közlönyben

Az indoklás szerint a fideszes lap szerkesztője

a hiteles hírközlés igénye mellett a keresztény, konzervatív értékek következetes képviseletére is nagy hangsúlyt fektető, magas színvonalú újságírói tevékenysége elismeréseként kapta a magas állami kitüntetést.

A díj odaítélésének indoklása elég furcsa, hiszen a fideszes propagandaportál a kormánypárthoz tartozó lapok által elvesztett sajtóperek tekintetében a tavalyi évben utcahosszal győzött. A Fővárosi Törvényszék által közzétett adatok alapján a Fidesz-közeli oldalak 2020-ban 57 sajtópert buktak el, ebből Kovács portálja összesen 20 alkalommal hasalt el.

A nem fideszes médiumok 2020-ban mindössze négyszer maradtak alul.

Kovács magas színvonalú újságírói tevékenységéről sokat elmond, hogy tavaly júliusban a bíróság bűnösnek találta és megrovásban részesítette nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt – igaz, egyelőre nem jogerősen.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá