Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatal hódmezővásárhelyi férfival szemben, aki két évvel ezelőtt meglopta saját dédnagymamáját, valamint elsikkasztotta főbérlője berendezési tárgyait is – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2019. február 2. napján látogatóba ment dédnagyszülőjéhez. A látogatás során az idő asszony rövid időre egyedül hagyta unokáját a nappaliban. A vádlott ezt kihasználva a szekrényben felkutatta, és a ruházatába rejtette a sértett mintegy 50.000 forint készpénzét, majd hamarosan elbúcsúzott és távozott.

Két nappal később – anyagi gondjai megoldása érdekében – a vádlott elhatározta, hogy eladja albérletének egyes berendezési tárgyait. Ezért megkérte egy ismerősét, hogy szállítsa el a különböző holmikat. Az utánfutóra felrakodott, közel 200.000 forint értékű bútorok és konyhai felszerelések a valóságban a vádlott főbérlőjének tulajdonában álltak, ő azonban az ismerősének azt mondta, hogy azok a sajátjai.

A vádlott ismerőse ebben a hiszemben értékesítette azokat egy használtcikk-kereskedőnél, és később a kapott vételár jelentős hányadát a vádlottnak átadta. Az adásvétel során kiállított vételi jegyen azonban a vagyontárgyakat valótlanul sajátjának vallotta, a vételi jegyet tulajdonosként írta alá a kereskedés alkalmazottja előtt.

A vádlottat a járási ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás vétségével illetve sikkasztás bűntettével, míg társát hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá