Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Orbán Viktor nagy bejelentést tett megint. Közölte, hogy a szabályok maradnak, amiről pedig dönteni kellett volna, arról nem döntöttek, megint.

Hétfőtől egy hétig még biztosan maradnak a mostani korlátozások, a húsvétról majd jövő héten külön döntenek, mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban. Szerinte akkor lehet majd megkezdeni az újraindítást, ha minden regisztrált 65 év feletti embert beoltottak. Ez akkor reális, amikor összességében elértük a 2,5 millió beoltottat (most kb. 1,5 milliónál tartunk és korábban még azt hazudta a kormány, hogy húsvétig mindenkit beoltanak, aki regisztrált). 

– ez volt a nagy bejelentés, amit Gulyás Gergelynek külön be kellett jelentenie tegnap. Ez mintha már többször is megtörtént volna és meg is történt.

Húsvét:

A kijárási korlátozás meghosszabbításával kapcsolatban is ennyire ,,határozott” volt a kormány. A húsvéti hosszú hétvége előtt Orbán bejelentette – miután korábban hatszor bejelentették, hogy majd bejelentenek valamit -, hogy a védekezés jól működik, a kijárási korlátozás pedig egyelőre nem szigorodik. A kormány döntése értelmében azt határozatlan időre meghosszabbítják, és majd hetente fognak mérlegelni és dönteni az esetleges további hosszabbításokról. Ezt a tulajdonképpen semmilyen döntést sikerült úgy meghozni, hogy egy teljes hétig bizonytalanságban tartották az egész ország lakosságát és folyamatosan intézkedést ígérgettek. 

Május:

Tavaly május közepén épp arról volt szó, hogy egy szerdai kormányülésen döntenek arról, enyhítenek-e a fővárosban és Pest megyében a korlátozásokon. Aztán nem döntöttek, csak Pest megyéről, de szóltak, hogy majd döntenek a következő napokban Budapestről is. A következő napok is elteltek és Orbán ismét bejelentette, hogy majd szombaton bejelentik, hogy mi lesz a fővárossal.

Szentkirályi Alexandra állítólag ,,félreértette” a kormányrendeletet és rosszul tiltotta meg a budapestieknek, hogy vidékre menjenek, mert amúgy annak ellenére, hogy azt mondta, hogy nem mehetnek, kiderült, hogy de, mehetnek. Ezt sikerült egy rövid 5 napos értetlenkedés után tisztázni, félig.

(zsurpubi.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá