Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Újabb 250 ezer orosz vakcina érkezik vasárnap Magyarországra. A vakcinákat szállító teherszállító repülőgép már el is indult Moszkvába, ahonnan még az esti órákban visszatér Budapestre – közölte Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter vasárnap délután.

A szállítmányban első körös oltások lesznek. Szijjártó elmondta: amint a Nemzeti Népegészségügyi Központ úgy dönt, hogy a vakcinák felhasználhatók, ki is lehet szállítani azokat az oltópontokra.

„A gépünk a hazatérés után jövő hét elején újra szolgálatban lesz, hiszen 180 ezer immár második adag oltást fog magával hozni Moszkvából, és a jövő hét elején egy újabb 250 ezres szállítmánya lesz. Tehát összesen 680 ezer orosz oltóanyagot fogunk hozni a következő kevesebb mint két hétben Magyarországra annak érdekében, hogya  két és fél milliós átoltottságot minél előbb el tudjuk érni és az országot újra tudjuk indítani”

– mondta Szijjártó Péter.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá