Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Dr. Kiss Katalin, kiszombori háziorvos adott magyarázatot közösségi oldalán arról, hogy hogyan lehet koronavírusos olyan személy, aki megkapta a védőoltást. (Kiemelt fotó: Google Maps.)

Azt írta: remélte, hogy az idő múlásával az információk birtokában könnyebb lesz dönteni a vakcinákról, de nem lett az. Az egymásnak ellentmondó hírek miatt fordulhatott elő, hogy megbüntetnek egy háziorvost, mert feltételhez köti az oltásban való részvételt, de feljelentik azt az orvost is, aki az oltás mellett kampányol.

Dr. Kiss Katalin úgy véli, nem tisztje igazságot tenni, de megoszt egy-két gondolatatot, ,,ami talán segít oszlatni a kételyeket, ill. megakadályozni tudományosnak nem nevezhető” facebookos értekezéseket.

Mint írja: folyik a vakcinák beadása és egyre többen jelzik, hogy az oltás után lettek betegek. ,,A face virológusok a vakcinát teszik felelőssé. Valószínűleg, mert elhitték, hogy aki beoltatja magát, az nem fertőződhet meg. De igen” – hívja a figyelmet. A vakcina által a betegség lefolyásában várható nagyfokú enyhülés, akár tünetmentesség tapasztalható. Viszont sokan tünetmentes, lappangási időszakban kapják meg a védőoltást. Ők produkálni fogják a tipikus tüneteket az oltás utáni napokban. Ez nem összekeverendő az oltási reakcióval. És azt se felejtsük el, hogy heteknek kell eltelnie, hogy kialakuljon a várt védettség – fogalmazott a kiszombori háziorvos.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá