Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Nagyjából négy és fél hónap telik el egy szakemberrel való kapcsolatfelvétel és a munka tényleges megkezdése között egy lakásfelújításnál – derült ki a Mapei Kft. szerdai online sajtótájékoztatóján.

Újra a koronavírus-járvány kitörése előtti szintre emelkedett a szakemberhiány. Átlagosan 133 napot kell várni egy szakemberre. Két héttel többet, mint 2020 júliusában, és mindössze két nappal kevesebbet, mint múlt év februárjában, a pandémia előtt – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján a Mapei Kft. Az országos kutatás 4450 fő megkérdezésével készült.

Legalacsonyabb a szakemberhiány Komárom-Esztergom megyében (110 nap) és Tolna megyében (114 nap). A legmagasabb Hajdú-Bihar megyében (150 nap) és Csongrád-Csanád megyében (149 nap).

Országosan a legkevesebbet ácsra kell várni, 94 napot. A legtöbbet gépészre, 157 napot, és villanyszerelőre, 145 napot.

A szakemberhiány felmérésére 2020 februárja óta harmadik alkalommal készült nemre, településtípusra és régióra reprezentatív mintán országos kutatás. A legutóbbi adatfelvétel idén februárban történt.

(hirado.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá