Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztályán indult nyomozás egy hódmezővásárhelyi család ellen, mert felmerült a gyanú, hogy 2016 és 2019 között nőket kényszerítettek prostitúciós tevékenységre. Az öt sértettet – akik között egy kiskorú lány is volt – erőszakkal és fenyegetéssel kényszerítették arra, hogy szexuális szolgáltatásokat nyújtsanak különböző férfiaknak, majd az ezért kapott pénzt elvették tőlük, és saját megélhetésükre fordították. A szexuális kizsákmányolásból a család az évek alatt közel 20 millió forintot keresett.

A fiatal nőkkel általában a trió idősebb férfi tagja, K. A. vette fel a kapcsolatot. Közösségi oldalon keresztül ismerkedett meg a korábban már prostituáltként dolgozott lányokkal, majd szerelmi viszonyt alakított ki velük. Rávette őket, hogy pénzért árulják testüket, és azzal hitegette őket, hogyha ezt megteszik, akkor lesz elég pénzük, és házat meg kocsit tudnak venni. A beígért szebb jövő azonban soha nem jött el, a nők keresetét teljes egészében elvették, azt a család felélte. Többször előfordult, hogy K. A. megalázta és bántalmazta a lányokat, de olyan eset is volt, amikor éheztette őket, vagy kábítószerrel bódította el őket. Hogy ne tudjanak segítséget kérni, még a telefonjaikat is elvette tőlük, így a szeretteikkel sem tudtak beszélni.

A férfi édesanyja, F. K., illetve annak másik fia, az elkövetéskor még fiatalkorú K. D. általában a szexuális hirdetések regisztrációját és kezelését végezte, valamint a lányok szállítása volt a feladatuk.             

A rajtaütést a KR NNI felkérésére a KR Bevetést Támogató Osztálya illetve a KR Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatósága hajtotta végre 2021. március 23-án reggel. A trió elfogását követően kutatást tartottak a családtagok két hódmezővásárhelyi és egy sándorfalvai lakcímén. Ennek során a bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozható bizonyítási eszközök mellett vagyonvisszaszerzés keretében – a KR NNI Vagyon-visszaszerzési Hivatala hét millió forint értékben foglalt le aranyékszert, használati cikkeket, készpénzt, illetve zárolt üzletrészeket.

A KR NNI mindhárom személyt emberkereskedelem bűntettével és további bűncselekmények elkövetésével gyanúsította meg, majd bűnügyi őrizetbe vette őket, és kezdeményezte letartóztatásukat.

A gyanúsítottak terhére rótt emberkereskedelem bűntett öt évtől tíz illetve öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

(police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá