Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A hideg idő ellenére ezekben a napokban is intenzíven zajlik a tavaszi madárvonulás – közölte a Körös-Maros Nemzeti Park. (Kiemelt fotó: kanalas récék – Marik Pál.)

Azt írják: a KMNPI Makói Tájegységében a Nagy-Zsombékon és a Királyhegyesi-pusztán is nagyon sok a kanalas réce. Március 24-i felmérésük során Királyhegyesen már 4 böjti récét is láttak, a Nagy-Zsombékon pedig csörgőrécék százas csapatát figyelték meg. Érdekesség, hogy a napokban a Maros folyónál már búbos bankát is láttak.

A Csanádi pusztákon folyamatosan jönnek-mennek az esetenként csak néhány tucatnyi, máskor több száz példányból álló darucsapatok. Főként a Királyhegyes környéki szántóföldeken, tarlókon lehet őket látni. Réti és piroslábú cankók is érkeztek már, a nagy godák pedig 50-es létszámmal képviseltetik magukat. A nagy pólingok száma 50-100 között mozog, s lassan szállingóznak visszafelé a gólyák is, 4-5 példányt már megfigyeltek a tájegységen.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá