Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Harminchárom évvel ezelőtt, 1988. március 30-án alakult meg a Fidesz 37 egyetemistával. Ebből az alkalomból az alapítók egyike, Kardos József kedden Áder János államfőnek postázott egy igencsak kritikus hangvételű levelet, melyben volt párttársait bírálta.

A Magyar Narancson olvasható írásban Kardos azzal kezdi, hogy

a 33 évvel ezelőtt megalakított Fiatal Demokraták Szövetsége nyomaiban sem hasonlít a mai Fideszhez sem a politikáját és céljait, sem pedig belső demokratikus működését illetően. 

Miért tűröd szótlanul, hogy katasztrófába sodorja az országot egy láthatóan már a saját hazugságaiba is belezavarodó, ön- és közveszélyes elme

– szegezi a kérdést Áder Jánosnak, majd kifejti, hogy a mai Fidesz-tagok csak statiszták egy színjátékban, amelyben az elnökük irányít mindent. Semmiféle belső demokrácia nincs, megszűntek a viták, a vélemények ütköztetése. Nincsenek testületi döntések. ,,A főnök eldönti a dolgokat, a többiek meg gondolkodás nélkül végrehajtják.” Több mint három évtized elteltével a párt mindennapi boldogulásának kulcsa a korrupció lett.

Soha annyit még nem loptak el az adófizetők pénzéből, mint amennyit az ő (Orbán Viktor – a szerk.) uralkodása alatt. Közröhej tárgya a gázszerelőből lett milliárdos és NER-es társai meggazdagodása, és röhögnék is, ha nem lenne szomorú, hogy ezt mind mitőlünk vették el

 Az egykori alapítótag szerint a Fidesz felépítette a tökéletes, Orwell képzeletét is felülmúló hazugsággyárat, míg a járványkezelés kapkodó, következetlen és dilettáns mivolta mind az elmúlt 10 évnek köszönhető.

Nem lehet egy teljesen alkalmatlan miniszterrel és alkalmatlan tiszti főorvossal nekimenni egy ilyen komoly járványnak.

Kardos József 1990-ben a Fidesz soproni elnöke volt, de Szájer Józsefhez is köthető, akinek kampányfőnökeként is ténykedett. A Fiatal Demokraták Szövetségéből 1998-ban lépett ki, majd ezt követően lett a Sziget Fesztivál programigazgatója.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá