Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az adófizetők tízmilliárdjaiból újították fel az elmúlt években a Mezőhegyesi Ménesbirtokot. Egy néhány perccel éjfél előtt megjelenő törvényjavaslat értelmében kiszervezik egy alapítványba.

Magyar Zoltán, a Jobbik frakcióvezető-helyettese arra hívja fel a figyelmet: azt a ménesbirtokot, az ország legértékesebb agrár vagyonát viszik alapítványba, amit az adófizetők tízmilliárdjaiból újítottak fel az elmúlt években. A felbecsülhetetlen épített vagyon mellett, korszerű gépek, sok ezer hektár termőföld és a híres magyar lófajta, a nóniusz ménese is itt található.

A Ménesbirtok nem először téma a Parlamentben. Már az újraállamosítást előidéző 2016-os törvény vitájában felhívtam a figyelmet arra, hogy a fideszes többség, a későbbi kiszervezés miatt önti a közpénz a Zrt.-be. Nem örülök, hogy igazam lett. A 2022-ben felálló új kormány az összes ilyen bűzös ügyet feltárja és visszaszerzi a nemzeti vagyont – fogalmazott Magyar.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá