Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az eredetileg magyar diákvárosnak tervezett helyen kapna helyet a kínai Fudan Egyetem budapesti campusa. Az intézményt a világ legnagyobb építőipari cégével, a Kínai Állami Építőmérnöki Vállalattal (CSCEC) építtetné meg Magyarország, a beruházási ajánlatuk szerint 338 milliárd forintba kerülne, azaz 650 ezer forintos négyzetméteráron vállalnák összesen 520 ezer négyzetméter megépítését, amihez

Magyarország a hírhedt Budapest–Belgrád vasút konstrukciójához hasonló gigahitelt venne fel.

A megvalósításban

meghatározott számú kínai munkásnak kellene részt vennie, és import kínai építőanyagból készülne

– derül ki a Direkt 36 tényfeltáró cikkéből, melyet a 444 tett közzé.

A tényfeltáró csapat által megszerzett dokumentumok szerint a projektről a kormány február 24-i kabinetülésén tárgyalt és azt el is fogadta. A projekt felelőse a Palkovics László vezette Innovációs és Technológia Minisztérium, bár az előterjesztést a tárcavezető Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel közösen jegyzi. Az alapításhoz szükséges tőkét és az ingatlanokat a magyar állam biztosítja.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá