Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Mint arról beszámoltunk, Polt Péter indítványa után februárban az Országgyűlés 174 igen, 1 nem és 1 tartózkodás mellett felfüggesztette a dél-békési fideszes képviselő, Simonka György mentelmi jogát.

24.hu most azt írja, újabb bűncselekmény miatt hallgatták ki gyanúsítottként a jelenleg büntetőeljárás alatt álló Simonka Györgyöt. A Központi Nyomozó Főügyészség által küldött tájékoztatása szerint az országgyűlési képviselő cselekménye, két rendbeli, hatósági eljárásban elkövetett vesztegetés megállapítására alkalmas.

A Központi Nyomozó Főügyészség emiatt gyanúsítottként hallgatta ki az országgyűlési képviselőt.

Mint írják, a megalapozott gyanú lényege, hogy miután Simonka György a gyanúsítotti kihallgatása előtt tudomást szerzett a szervezetten elkövetett bűncselekmények kapcsán indított büntetőeljárásról, pénzzel azt akarta elérni, hogy az egyik őrizetbe vett gyanúsított ne tegyen rá terhelő vallomást, továbbá hogy az egyik tanú előre egyeztetett tartalmú vallomást tegyen kihallgatása során.

A portál egyébként úgy tudja, Simonka mai, csütörtöki gyanúsítotti kihallgatásán nem tett vallomást és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Mint ismert, Simonka György és társai ellen bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás  és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség 33 személy ellen emelt vádat 2019 augusztusában.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá