Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Ha az mRNS-alapú vakcinákhoz hasonlítják őket, gyengén teljesítenek – mondta a kínai járványügy vezetője.

Nem adnak magas fokú védettséget a kínai vakcinák – jelentette ki az AP szerint egy szombaton, Csengtu városában tartott rendezvényen a kínai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ vezetője.

Gao Fu előadásában az inaktivált vírust tartalmazó vakcinákról beszélt, melyekből kettő ismert: az egyik a Sinovac, a másik pedig a Sinopharm terméke. Ez utóbbit – több más ország mellett – Magyarországon is használják.

A járványügyi szakember elsősorban az mRNS-alapú vakcinákhoz hasonlítva beszélt a kínai oltóanyagokról, hangsúlyozva, hogy a két kategóriát nézve a kínai teljesít gyengébben.

Gao Fu megemlítette, hogy a kínai oltóanyagok hatásossága többféle megoldással is javítható. Példaként említette az adagolás, és a két oltás között eltelt idő újragondolását, az ismétlő oltások számának növelését. Ez utóbbi a szakember szerint már napirendre került a kínai hatóságoknál. (Az Egyesült Arab Emírségekben pedig már régebb óta három adagot adnak be a Sinopharmból.)

Az AP arra is kitér cikkében, hogy a Sinovac vakcina hatásosságát brazil kutatók mindössze 50,4 százalékosnak találták. Ezzel szemben a Pfizer-BioNTech-féle oltóanyag ugyanezen a teszten 97 százalékot ért el.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares