Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Zöld utat kapott az Európai Bizottságtól a Continental, a német vállalat felvásárolhatja az Osram Continental világítástechnikával foglalkozó üzletágát. Ezt a részleget eddig az Osram és a Continental közösen igazgatta.

Az Európai Bizottság szerint a Continental tervezett akvizíciós kezdeményezése nem vet fel versenyjogi aggályokat, így a cég felvásárolhatja az Osram Continental világításvezérléssel foglalkozó részlegét, amit eddig a két vállalat közösen vezetett.

A két autóipari beszállító még szeptemberben jelentette be a müncheni központtal működő közös vállalkozás felosztását. Az eddigi közös vállalat 14 üzeme és 1500 dolgozója visszatér a korábbi végekhez, azzal a kivétellel, hogy a világítástechnikai részt megvásárolja a Continental.

A lépést a két vállalat a nehéz piaci helyzettel indokolta, ami a koronavírus miatt alakult ki. A 2018-ban alapított Osram Continental közös vállalkozás a LED-fényszórókra szakosodott, míg a most megvásárolt részlegben a világítás vezérlésével foglalkoznak – írja az Automobilwoche.

(autopro.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá