Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az építkezés közbeszerzési eljárása bírálati szakaszba ért – derült ki Farkas Éva Erzsébet bejegyzéséből. (Kiemelt fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala.)

A polgármester azt közölte kedden: ,,a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás árajánlattételi időszaka lezárult, a bírálati szakaszba ért. Az állami beruházás keretében – melyhez a területet, a Justh Gyula utcán, Makó Város Önkormányzata biztosítja – egy 1730 négyzetméter alapterületű kézilabda munkacsarnok készülhet el, egy 20×40 méteres pályával, 150 fős lelátóval, öltözőkkel és edzőteremmel a kézilabda utánpótlás csapat számára.”

A kézilabda csarnokról már többször írtunk, a megépítése 2017 óta húzódik.

A Justh Gyula utcai közösségi épületet 2017 februárjában újította fel az önkormányzat 3,2 millió forint saját forrásból. Kiderült, hogy a Szikszai György Református Általános Iskola betonpályájának helye nem elég az új épülethez és mivel nem volt más megoldás, el kellett bontani a ’70-es években épült ingatlant, ami pedig már 50 millió forintba került.

A tavaly augusztusi testületi ülés egyik anyagából kiderül: mivel állami magasépítési beruházásról van szó, többe került, mint 700 millió forint és megvalósítás közbeszerzési eljárás 2019. január 1. előtt nem indul el, a beruházás a Beruházási Ügynökséghez kerül, melynek operatív feladatait a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) látja el.

A BMSK a közbeszerzési kiírást 2020. február 25-én visszavonta azzal a tájékoztatással, hogy a kiviteli tervek módosítása szükséges, ugyanis az energetikai megfeleléshez megújuló energia betervezése szükséges. Ez azért érdekes magyarázat, mert ilyen sportcsarnokból több is épül országban, ugyanezekkel a tervekkel.

Az újvárosi közösségi épület helyén két és fél éve egy nagy zöld terület van:

Földeákon ugyanezzel a pályázattal építik a csarnokot, ott szeptemberben már lerakták az alapkövet.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá