Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A 24.hu hozta le az IDEA Intézet márciusi közvélemény-kutatásának eredményeit, mely szerint a biztos szavazóknál a hat együttműködő ellenzéki párt (Jobbik, DK, Momentum, MSZP, LMP és Párbeszéd) listája 48, míg a Fidesz–KDNP-é 44 százalékon állt. Amíg a kormányváltó erők támogatottsága nem változott, a kormánypártok egy százalékos veszteséget voltak kénytelenek elszenvedni. 

A teljes népességben a Fidesz-KDNP 30 százalékon áll, az ellenzéki hatok pedig 35 százalékos támogatottságot tudhatnak magukénak. 

Az ellenzéki pártok sorrendje ugyan nem változott, de a támogatottságuk mértéke igen. 

A biztos választók körében a DK 17 százalékon áll (11 százalékos támogatottsággal a teljes népességben), a Jobbik viszont két százalékpontos emelkedés után 10 százalékon áll a teljes népesség körében, és már 14 százalékon a biztos szavazók között.

A Momentum a harmadik a képzeletbeli dobogón, 7 és 10 százalékkal. 

Érdekesség, de az MSZP ismét a parlamenti küszöb alá került. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá