Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki figyelmetlensége miatt okozott maradandó sérülést – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2018. június 15. napján, reggel 6 órakor vezette a tehergépkocsit egy hódmezővásárhelyi raktárépület előtt. A vádlott éppen tolatott, amikor a kellő körültekintés hiánya miatt nem vette észre a plató mögött kerékpárral közlekedő sértettet és elütötte. Az ütközés következtében a sértett az aszfaltra esett és a fején, vállán, alkarján, combjain zúzódásos sérüléseket, valamint csigolyatörést szenvedett el. A sérülések összességükben 8 napon túl, 3-4 hónap alatt gyógyultak, de mivel a sértett megrepedt lépét is el kellett távolítani, így a baleset maradandó fogyatékosságot eredményezett.

A vádlott a közlekedése során megszegte azt a közlekedési szabályt, mely szerint hátramenetet csak úgy szabad végezni, hogy az a többi jármű vagy az úttesten haladó gyalogos közlekedését ne akadályozza, vagy ha a helyzet úgy kívánja irányító személyt kell igénybe venni, aki folyamatosan látja a gépjármű mögötti területet és a vezetővel is kapcsolatban van.

A járási ügyészség a vádlottat maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okázásának vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares