Hirdetés
Becsült olvasási idő: 1 perc

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a román férfival szemben, aki tavaly májusban közös italozást követően okozott halálos sérüléseket a sértettnek – közölte az ügyészség csütörtökön.

A vádirat szerint a vádlott idénymunkásként dolgozott egy megyebeli falu tanyavilágában, lakhatásért és eltartásért cserébe. A vádlott 2020. május 14. napján, az esti órákban együtt fogyasztott alkoholt az egyik helyi italozóban a szintén román állampolgár sértettel, majd éjfélt követően külön-külön, de mindketten távoztak. A vádlott tudta, hogy a sértett az éjszakákat a vasútállomás mögötti fás területen tölti, és mivel beszélni akart vele, követte őt. Miután megtalálta, a vádlott több alkalommal, ököllel fejen ütötte a sértettet, majd miután földre esett, többször mellkason és háton rúgta, végezetül a nyakára taposott és a helyszínről távozott. A sértett a bántalmazások során érdemi védekezést nem tanúsított.

A bántalmazás következtében a sértett a testszerte zúzódásos sérüléseket, több belszerv sérülését, repedését, a légzőszervek sérülését és bordatörést szenvedett el. A férfi legsúlyosabb sérülései életveszélyesek voltak, azonban időben érkező orvosi segítség esetén élete megmenthető lett volna. Ennek hiányában azonban a sértett a bántalmazásokat követően mintegy 8 órával az életét vesztette.

A főügyészség a vádlottat halált okozó testi sértés bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares