Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Blikk szólaltatott meg több olyan, a hivatalos oltási értesítővel vakcinához jutott állampolgárt, aki épp jókor volt jó helyen: és az oltóponton hallották, hogy a nap végére bontott csomagok maradtak. Ők a Facebookon hívták be ismerőseiket, barátaikat a gyors oltásra.

A lap szerint egy budapesti rendelőintézetben legalább hatvan gazdátlan oltás maradt az oltópontokon, miután többen nem mentek el a megkapott időpontra. Az egyik nővér bíztatta az ottlévőket, hogy szóljanak az ismerőseiknek, mert a hivatalos rendelési idő után azonnal beolthatják őket. Kiderült, hogy este fél nyolc után már bárkinek adtak oltást, hogy ne kelljen kidobni a felolvasztott vakcinákat.

A Blikk szerint Budajenő és Telki környékén nyílt FB-csoportot alakítottak, hogy így tudják a helyieket értesíteni, ha valahol „lepattanó” vakcina akad. A szervező azt mondta, azért indította el a csoportot, mert a háziorvosoktól igen nehéz naprakész információt kapni. Így jutottak többen oltáshoz anélkül, hogy regisztráltak volna.

A háziorvosok – mint sok más helyen is – nehezen elérhetők, azt itt lakók így egymás között próbálnak infót cserélni

– mondta a Facebook-csoport létrehozója.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá