Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke szerint ütemezett nyitás várható, és abban reménykednek, hogy a nyár közepétől már szabadon, vagy legalábbis szinte szabadon lehet fürdőzni. 

Boros az Indexnek adott interjújában elmondta: már akkor is nehéz helyzetben voltak a magyar fürdők, amikor novemberben jöttek az újabb korlátozások és be kellett zárni. Azóta eltelt fél év, mégis talpon tudtak maradni, ami kisebb gazdasági csoda.

Elmondása szerint volt, ahol a tulajdonosok segítették ki a fürdőket, máshol bankhitelből, esetleg korábbi tartalékokból vagy a fejlesztésre szánt pénzből finanszírozták a létesítmény üzemszüneti fenntartását és a munkavállalók megtartását. A fürdőszövetség információi szerint a szektorban dolgozó, nagyjából 18 ezer munkavállaló 20-30 százaléka távozott a leépítések miatt, vagy azért, mert maguktól döntöttek úgy, hogy váltanak.

A fürdőknek jellemzően két hétre lesz szükségük ahhoz, hogy minden engedély birtokában újra vendéget tudjanak fogadni. 

Addig is remélik, hogy továbbra is jó ütemben haladnak az oltások, és ezzel elkerülhető a negyedik hullám, mert azt már nem bírná ki a fürdőszakma. Már csak azért sem, mert jelentős bevételtől estek el már így is.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá