Hirdetés
Becsült olvasási idő: 1 perc

A Tiborcz István osztálytársnak birtokában lévő Sistrade Kft. április 1-jén döntött a megszűnés mellett. A cég korábban Makón és még számos településen üzemeltette a közvilágítást.

Nyoma sem marad hamarosan Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető Elios-botrány egyik legfontosabb cégének, a Sistrade Kft.-nek – írja az Mfor.hu. Az újság információi szerint a társaság ugyanis április 1-jén a jogutód nélküli megszűnés mellett döntött, így már két hete egyszerűsített végelszámolás alatt vannak.

A Sistrade Kft-vel szemben az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentésében konkrét vádiratot fogalmazott meg.

A cég korábban 62 településen üzemeltette a közvilágítási rendszert, de az Elios-botrány óta ez a szám folyamatosan csökkent, tavaly már csak Pécsett, Gyulán, Zalaegerszegen és Csépán világítottak tovább, augusztusra pedig csak Pécs maradt, ami egyben a cég székhelye is.

A cég tulajdonosa, Hamar Endre 2013 januárja és 2014 áprilisa között a Sistrade-ben és az Eliosban is tulajdonos volt. Hamar Endre egy iskolába járt Tiborcz Istvánnal, majd 2011-től közös vállalkozást működtettek Hamar & Tiborcz Jogi és Gazdasági Tanácsadó és Szolgáltató Kft. néven.

Az OLAF pénzügyi, közbeszerzési szabálytalanságokra utaló nyomokat talált, és azt kérte a magyar ügyészségtől, hogy folytassák le az ezzel kapcsolatos nyomozást. Magyarországon felelősségrevonás nem történt, bár Polt Péter legfőbb ügyész azt mondta, nagyon alapos vizsgálatot folytattak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares