Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a csütörtöki online kormányinfón a kabinet szerdai döntéseit ismertette.

Gulyás Gergely a tájékoztatón először arról beszélt, hogy pénteken már elérhetjük a 3,5 millió oltást. Amint ez megvan, a belügyminiszternek kell erről határozatot hoznia, így jelen állás szerint

szombaton megnyithatnak a teraszok, a kijárási tilalom kezdetét pedig este 11 órára tolják ki.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy látja, jó esély van arra, hogy jövő héten elérhetjük a 4-4,5 millió oltottat,

így aki most regisztrál, akár egy-két héten belül megkaphatja az oltását.

Mint elmondta, eddig 4,6 millió fölött van a beoltottak száma, 260 olyan ezer ember van, akit regisztráció nélkül oltottak be, többségében egészségügyi dolgozókról és idősotthonokban dolgozókról van szó.

Iskolák újranyitása

A miniszter úgy látja, helyes volt a döntés hogy újranyitották részben az oktatást. Az óvodások 60, az alsó tagozatos iskolások 70 százaléka élt a lehetőséggel, az arány növekszik – mondta.

6 ezer milliárd forintos alapot hoztak létre

Gulyás arról is beszélt, hogy néhány héten belül benyújtják a 2022-es költségvetés tervezetét.

Kiemelte a kormány egy

6000 milliárd alapos hozott létre a 2021-es költségvetésben, amely  a gazdaság újraindítását és a munkahelyek létrehozását szolgálja.

A bértámogatási rendszerről szólva Gulyás elmondta, eddig több mint 72 milliárdnyi támogatást ítéltek meg.

Veszélyhelyzet

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint

a veszélyhelyzet meghosszabbítása az ország cselekvőképességét biztosítja, amire azért volt szükség, mert a járványnak még nincs vége.

Ennek véghatárideje az őszi ülésszak utáni 15. nap. Hozzátette, a kormány bármikor megszüntetheti a veszélyhelyzetet, ha már nincs rá szükség, ez mindenkinek az érdeke.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares