Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Mindenképpen lesz előválasztás, ha kell, polgári engedetlenség által – így reagáltak az ellenzéki pártok az ATV-nek arra a hírre, hogy a kormány őszig meghosszabbítaná a veszélyhelyzetet, és ez kihatással lehet az ellenzéki előválasztásra is, amit nyilván érdekében áll hátráltatnia a Fidesznek.

Magyar György, az előválasztást szervező Civil Választási Bizottság elnöke a tévének arról beszélt, hogy a nyáron kinyitott stadionok mellett lehetetlen lenne a járványhelyzetre hivatkozva akadályozni az előválasztást, ezért lehet, hogy egy időben kellene lefolytatni az Eb-t és a választást.

,,Azt javasoltuk, hogy esetleg június-júliusra célszerű lenne az előválasztás első fordulóját előrehozni, hiszen a miniszterelnök a futballrajongáságból fakadóan kinyitja a fővárost. Beenged 60 ezer embert a stadionokba, jönnek a külföldiek, tehát akkor nem lehet hivatkozni pandémiára”

– fejtette ki Magyar György.

Az ellenzéki pártok egységesek abban, hogy mindenképpen lesz előválasztás. Ellenérvek eddig nem hangzottak el, csupán a cinizmusmétert kiütő kecskeméti és székesfehérvári fideszesek bohóckodtak azzal, hogy inkább „nyugalomra” van szükség, nem ellenzéki előválasztásra.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá