Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az elmúlt időszakban, – van ahol a covidra hivatkozva, – egy nagyobb átszervezés zajlott le a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ makói tagintézményében.

Az aktív ágyszámokat 40%-al csökkentették, megszűnt a neurulógia, a szülészet-nőgyógyászat és a gyermekosztály – természetesen fekvőbeteg ellátásról van szó.

A neurológián utókezelést végeznek esetleg a krónikus belosztály keretei között, ha a beteget Szegedről, vagy Vásárhelyről visszahozzák.

A szülészet a vásárhelyi kórházban működik, Makón csak a járóbeteg ellátás működik.

A gyermekosztályon 24 órás ambulanciát működtetnek, ha egy nap alatt nem gyógyul meg, akkor Vásárhelyre, vagy Szegedre viszik a gyermeket.

Információink szerint a sürgősségi osztály azért üzemelhet még, mert másfél-két éve EU-s támogatásból újították fel, ezért 5 évig működnie kell. A falon lévő tábla szerint 277 millió forintból történt a felújítás – ránézésre nehéz elképzelni, mi került ennyibe.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá