Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Szombattól a teraszok és a kerthelyiségek reggel öt óra és este fél tíz között nyitva lehetnek, és a kijárási korlátozás pedig 11 órára módosul.

A teraszok, kerthelyiségek reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva. Az itt tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselniük, de a felszolgálóknak igen. Ha valaki viszont belép a vendéglátóhely belső részére (például elvitelre kér ételt, italt, vagy vécére megy), ott már köteles maszkot viselnie. 

Mivel este fél tízig nyitva lehetnek a vendéglátóhelyek, így a kijárási korlátozás kezdetét is kitolták este 11-re.

A rendelet kimondja azt is, a közterülethez közvetlenül csatlakozó vendéglátó üzletnek az üzemeltetője, bérlője vagy tulajdonosa (a továbbiakban együtt: használó) közterület-használati hozzájárulás megfizetése nélkül ingyenesen jogosult. Vagyis elengedik a teraszdíjat a jogosult vendéglátóhelyek számára.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá