Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Farkas Éva úgy tájékoztatja a közvéleményt, hogy csak a Fidesz-közeli sajtónak küld meghívót. Egyébként fokozatosan nyit ki a Hagymatikum – ezt jelentette be szerdán. (Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala.)

A polgármester Facebok oldalára feltöltött beszámoló szerint ,,a négymilliomodik vakcina beadását követően újra elérhetővé válik a fürdőorvosi szolgáltatás és a gyógyászati kezelésekre való időpontfoglalás, ezt követően a meleg vizes termálmedencék is megnyithatnak. A fokozatosság elve mentén, hasonlóan az első hullámot követő időszakhoz, indulhatnak a gyógyászati kezelések, illetve elérhető lesz a tanuszoda és a 33 méteres medence. Május közepétől várhatóan minden szolgáltatás megnyitja kapuit, így az élménytér, gyermek részleg és a szaunavilág is.”

A kormányrendelet értelmében a fürdőt csak védettségi igazolvány birtokában lehet majd látogatni, de a polgármester mai tájékoztatjából kiderült, a gyógyászati, azaz a társadalom biztosításból igénybe vehető szolgáltatásokhoz nem kell igazolvány.

A makói önkormányzat évek óta bojkottálja oldalunkat. Tavaly közérdekű adatigényléssel próbáltunk rájönni, mi alapján szelektálják a sajtótermékeket. Azt a választ kaptuk az önkormányzattól, hogy ,,a média szereplőit elektronikusan értesítik.” Mondjuk a Csípőst nem.

Külön megkereséseinkre reagálnak a makói városházáról, de nem kapunk sajtómeghívókat, közleményeket és a városi szervezésű programokról sem értesítik oldalunkat már 5 és fél éve.

Miközben oldalunk ellen mindent megtesz a helyi Fidesz, hogy ellehetetlenítse működésünket, addig uniós forrás vándorolt az algyői Fidesz-elnök cégéhez, aki a Fidesz-barát Makó Híradót és Promenádot működteti. Makói adóforintokból narancssárga újságokat olvashattunk kéthetente és a makói tévében főzőműsort nézhettünk a polgármesterrel a kampányidőszakban. Az Árkádia Rádió 10 év után elhallgatott, azóta pedig a Rádió 7 szól a helyén.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá