Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az Alkotmánybíróságon támadja meg az ellenzék a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról (KEKVA) szóló törvényt.

A hat párt közleményében jelezte, a jogszabály kihirdetését követően közös beadvánnyal fordulnak a plénumhoz, hogy

semmisítse meg a törvényt és állítsa meg az ország kifosztását.

Mint arról beszámoltunk, a fideszes kétharmad – néhány független, de egyértelműen a Fideszhez húzó képviselővel kiegészülve – megszavazta a csak „mélyállamként” emlegetett vagyonátruházási törvényt.

A KEKVA szabályainak zömét csak kétharmaddal lehet módosítani, és az alapítványok vezetőségébe jellemzően fideszes vagy a Fideszhez köthető személyek kerültek.

Az ellenzéki pártok közleményükben jelzik, számukra elfogadhatatlan, ha „az Orbán-kormány a 2022-es választási vereségtől félve alkotmányellenesen kimenekíti strómanjainak a közvagyont”. úgy vélik, a törvény nem a felsőoktatás színvonaláról szól, hanem

ez egyszerű pénz- és hatalommentés, semmi több

– írják.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá