Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Káoszt okozott a miniszterelnök reggeli bejelentése, miszerint csak hetek múlva lesz a Pfizer oltóanyagából, aki ebből szeretne, az ma éljen a lehetőséggel. Az emberek tömegesen indultak el az oltópontokra, így történt ez Makón is. Fotónkat nem sokkal 15 óra előtt készítettük.

Péntek reggel kiderült, hogy Pfizer-vakcinára is lehet időpontot foglalni. A regisztrációs weboldal nem sokkal 7 óra után összeomlott, de már 6-7 óra között észlelhetők voltak akadások. Beszámolók szerint voltak, akiknek a regisztrációjuk végigment, de visszaigazolást már nem kaptak, így lényegében azt sem tudhatták biztosra, hogy él-e a lefoglalt időpontjuk, vagy nem. (Az operatív törzs mai tájékoztatóján egyébként azt mondta Kiss Róbert, hogy egy terheléses támadás miatt állt le ma az oltási időpontok foglalására használt rendszer.)

Mivel az emberek nem tudtak regisztrálni, de a Pfizert szerették volna kapni, ezért mindenki megindult: van ahol több száz méteres sorok alakultak ki, ott voltak a hajnalban időpontot foglalók, a visszaigazoló e-mailt már nem kapók, a foglalni egyáltalán nem tudók, a más oltásra várók, a második dózisra érkezők. 

Oltásra várók Makón, 2021. április 30-án 14:45 körül

Érezhetően a Pfizer oltóanyagának van a legnagyobb bizalma az emberekben és nem csak a legkelendőbb vakcina, de a szakértők is kivételeznek vele, hiszen vannak olyan élethelyzetek, amikor orvosok kifejezetten ezt írják elő az oltandó személynek.

A kormányzati döntés nehezen értelmezhető (ismét), hiszen Orbán Viktor mai rádióinterjújában elmondta, hogy igazából azért kell sietni a Pfizer-vakcinák pénteki felvételével, mert szombattól ezeket félre kell tenni a 16-18 év közötti diákoknak. Ebből kiindulva kijelenthetjük, hogy a tömeges és nyílt időpontfoglalást hiba volt meghirdetni úgy, hogy a kimondottan orvosi vélemény alapján rászoruló regisztráltak egy része még mindig várja saját Pfizer-adagját, hiszen a miniszterelnöki interjú alapján ők újabb hetekig nem fognak oltást kapni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá