Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A nyáron szabadul P. Henrietta gyilkosa, a Muki néven emlegetett K. András – derül ki Pintér Sándor válaszából, amit a Mi Hazánkhoz tartozó független képviselő, Apáti István kérdéseire adott.

“Büntetés kizárólag a bíróság jogerős határozata alapján hajtható végre. Az elítélttel szemben a törvényben meghatározott joghátrányok az ügydöntő határozatban, illetve az egyéb határozatban foglaltak szerint – az ott meghatározott tartamban és tartalommal – érvényesíthetők. A jogszabály biztosítja a társadalmi reintegráció érdekében szükséges intézményrendszert”

– írta válaszában a belügyminiszter.

P. Henrietta 2006. július 19-én a barátjával randevúzott, és együtt töltötték az este egy részét a fiú ismerősével, K. Andrással. Hajnalban Henrietta barátja horgászni indult, K. András pedig felajánlotta, hogy biciklivel elviszi a lányt, de egy elhagyott részre ment vele, ahol megerőszakolta. Ezután megkötözte a lányt, egy időre magára hagyta, majd visszament hozzá, lelocsolta benzinnel, és felgyújtotta. Az összeégett lánynak még volt annyi ereje, hogy elkússzon segítséget kérni. Kórházba került, de néhány hét múlva belehalt a sérüléseibe.

K. András első fokon 14 évet kapott, ezt súlyosbította az ítélőtábla aztán a törvényi keretek között adható lehető legszigorúbb büntetésre, 15 évre. Azért nem kaphatott többet, mert a bűncselekmény elkövetésekor csak 16 éves volt. A Szegedi Ítélőtábla ítélete szerint, ha felnőtt lett volna, életfogytiglan járt volna neki.

A telex.hu emlékeztet: a letartóztatása utáni első időszakban komoly problémák voltak a börtönben is K. Andrással. A Csongrád Megyei Bíróság határozatában szerepelt, hogy a vádlott „bekerülését követően igyekezett társai közé beilleszkedni, ez azonban nem ment probléma nélkül. Eleinte próbálta magáról a kőkemény bűnöző képét festeni, illetve mutatni, de ezzel nem járt sikerrel, és gyenge fizikuma miatt atrocitások is érték. (…) A vádlott magatartását folyamatos problémák jellemzik, eddig 19 alkalommal indult vele szemben fegyelmi eljárás – önkárosítás, verekedés, fogvatartott társ bántalmazása, rongálás és zárkarend megsértése miatt – amelyeket követően 10 esetben lett elmarasztalva, viszont jutalmazására eddig még nem került sor.”

Ugyanitt azonban azt is leírták, hogy a vádlott a börtön dolgozóival „tisztelettudóan viselkedik, próbál együttműködő magatartást tanúsítani”, és a kapcsolattartás is rendezetten, viszonylagos rendszerességgel folyik.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá