Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Fidesz kommunikációja és az oltási kampány úgy tűnik, segített pozitívra fordítani a párt támogatottsági mérlegét, és a Jobbik is enyhén erősödni tudott áprilisban – derül ki a Republikon Intézet friss kutatásából, amelyet a Telex közölt.

Áprilisban a Fidesz támogatottsága a korábban mért csökkenés után most erősödött két százalékponttal a teljes népesség (31%), és egy ponttal a pártválasztók (46%) körében.

A teljes népességben márciusban még fej-fej mellett (9%) állt a három legerősebb ellenzéki párt, ez áprilisra némileg változott:

 • a DK stagnált 9 százalékon,
 • míg a Momentum vesztett egy százalékpontot (8%),
 • a Jobbik pedig tovább erősödött (10%).
 • Az MSZP változatlanul 6,
 • az MKKP, az LMP, és a Mi Hazánk pedig 1-1 százalékos támogatottsággal bírtak áprilisban a teljes népességben.

A felmérésből kiderült, hogy az ellenzéken belül is látható kisebb mozgás, a Jobbik továbbra is erősödik, Momentum, és a pártválasztók körében a DK is kisebb mértékben gyengültek.

Ennek köszönhetően ismét a Jobbik a legnépszerűbb ellenzéki párt.

A biztos pártválasztók körében:

 1. Fidesz-KDNP 46%
 2. Jobbik 14%
 3. DK 13%
 4. Momentum 12%
 5. MSZP 9%
 6. LMP és Párbeszéd 2%
 7. MI Hazánk és MKKP 1%

A Republikon mérése szerint továbbra is igaz, hogy az ellenzéki összefogás támogatottsága összesítve nagyobb, mint a Fidesz-KDNP tábora. A teljes népesség körében 35-31 százalék, a pártválasztók esetében pedig 52-46 százalék a támogatottság állása, áll az elemzésben.

A megkérdezettek 71 százaléka igennel felelt arra a kérdésre, elmenne-e szavazni, ha most vasárnap tartanák a választásokat, további 11 százalék pedig valószínűsítette ezt. 10 százaléknyian vannak, akik biztosan nem mennének el voksolni most vasárnap. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá