Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

3:0 arányú vendégsiker született a Csongrád-Csanád megyei első osztályban, a Szentesi Kinizsi és a Makó FC találkozóján, amely rangadó volt a javából, hiszen az első és második helyezett csapott össze. A makóiak az előző fordulóban bebiztosított bajnoki cím ellenére motiváltan érkeztek Szentesre: végig magabiztosan a és kiegyensúlyozott játékkal tartották kezükben a meccset. A mérkőzés előtt a szentesiek ellenfelük bajnoki címéhez gratulálva, egy karton sört nyújtottak át a makói csapatkapitánynak. Szép és ritkaságszámba menő gesztus volt – tájékoztatta szerkesztőségünket a makói csapat.

A kezdő sípszót követően, a 2. percben rögtön előnyhöz jutottak a hagymavárosiak. Egy elkésett becsúszást követően a játékvezető a 11-es pontra mutatott, a lehetőséget Babolek értékesítette. Az első félidőben több gól nem született, de a játékrész hátralévő részében egyre fokozódott a makói nyomás.

A második félidőben nem is kellett sokáig várni a következő találatra. A 48. percben egy bedobást követően Zámborinak a 16-os környékéről eleresztett lövése pattant meg egy játékoson, s becsapva a hazaiak kapusát, becsorgott a hálóba. A továbbiakban érezni lehetett, hogy fárad a Szentes, Garamvölgyi kapuson kívül percekig mindenki a hazaiak térfelén tartózkodott, több helyzetet is sikerült kialakítani a Makó FC-nek, de ezeket nem sikerült értékesíteni. Nem úgy a 76. percben,  amikor Tóth T. használta ki az adódó lehetőséget és bombázta a jobb felső sarokba a labdát.

A vendégek ezzel 21. győzelmüket szerezték, így a Tiszaszigettől 17, a Szentestől 20 pont távolságra várhatják a szerdai Algyő SK elleni kupamérkőzést, majd a hétvégi Mórahalom VSE elleni hazai megyei derbijét.

Szentesi Kinizsi SZITE – Makó FC 0-3 (0-1)
Megyei I. osztály, 22. forduló. Vezette: Kőhalmi Attila (Gera, Csöngető)

Szentes: Tóth – Varga, Berta (Bertók M. 60′), Juhász (Bartucz 66′), Antman, Prozlik, Péter (Orovecz 75′), Vincze, Lázár (Gyarmati 75′), Szarvas (Bertók G. 78′), Szeles. Vezetőedző: Koncz Zsolt.
Makó: Garamvölgyi – Belanka, Tamaskó, Juhász (Vas 78′), Buzási (Tóth 69′), Babolek (Horváth 63′), Zámbori, Magyar (Bohák 78′), Sirokmán, Rabecz (Seres 78′), Pócs. Vezetőedző: Siha Zsolt.

Gsz.: Babolek 4′ (büntetőből), Zámbori 48′, Tóth 76′.
Sárga: Vincze 84′.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá