Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Ma kezdődtek az írásbeli érettségik és úgy fest, hogy szóbelizni nem tudnak majd a maturanduszok, csak azt nem értem, hogy miért, ha egyszer május 10-től, minden diák visszatérhet az iskolába! Van ennek valamilyen szakmai indoka? Ezt a logikus kérdést tette fel hétfőn a parlamentben napirend előtt Csányi Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Mint ismert, a koronavírus-járvány miatt, az oktatási államtitkárság úgy döntött, idén csak írásbeli érettségik lesznek. Ugyanakkor ennek valóban ellentmond, hogy a járványveszélyre hivatkozva meghozott döntés ellenére, a felsősök és a középiskolások május 10-én visszatérhetnek a tanintézményekbe.

A járványügyi szempontból valóban ellentmondásos intézkedés ellenére, logikus válasz nem érkezett Dömötör Csaba államtitkártól. Válaszának nagy része, pártpolitikai személyeskedésről szólt, a szóbeli érettségik elmaradását pedig egy rövid mondattal intézte el.

Az érettségivel kapcsolatos döntések, minden esetben a járványügyi szakemberekkel történt egyeztetések után születnek meg

– jelentette ki Dömötör Csaba államtitkár, de azt már nem magyarázta meg, hogy miért nem lehet szóbelizni a végzősöknek, ha május 10-től már minden diák újra járhat iskolába.

Csányi Tamás felidézte, hogy két hónapja még egészen más volt a kormányzati álláspont az idei érettségi vizsgákkal kapcsolatban.

Kásler miniszter úr március elején nyilatkozott utoljára az érettségivel kapcsolatban. Akkor azt jósolta, hogy lesz szóbeli érettségi, meg, hogy nem lesz tantermi oktatás… Ennek az évfolyamnak nem jutott, se szalagavató, se ballagás, se szerenád, se szóbeli érettségi

– tette hozzá a Jobbik képviselője. 

Dömötör Csaba a kérdés ezen részével egyáltalán nem foglalkozott, ahogyan a kínai vakcina vizsgálatával sem. Az államtitkár szerint ez is csak azt jelenti, hogy az ellenzék oltásellenes.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá