Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Megválik a botrányos kijelentései miatt elhíresült Gulyás László professzortól a Szegedi Tudományegyetem – értesült a hvg.hu. Információik szerint a felmentése már szerdától hatályos, a szorgalmi időszak kezdetéig tartó kurzusait más oktatók veszik át.

Április elején derült ki, hogy a Szegedi Tudományegyetem oktatója – a hallgatók panaszai szerint – a migrációról tartott óráján rasszista megjegyzéseket tett az Egyesült Államok alelnökével összefüggésben, de elhangzottak más homofób és szexista kijelentések is.

Közben Szél Bernadett független parlamenti képviselő azt közölte, hogy az igazságügyi bizottság keddi ülésén a kormánypárti képviselők „bátran” letartózkodták az arról szóló javaslatát, amely az állami kitüntetések visszavonását tenné lehetővé, ha valaki érdemtelenné vált.

,,Miközben versenyt sajnálkozott a kormány és a köztársasági elnök amiatt, hogy a rasszista és szexista megjegyzéseiről elhíresült Gulyás László állami kitüntetést kapott március 15-én, az ennek visszavonását lehetővé tevő törvényjavaslatot már nem támogatták”

– fogalmazott.

Gulyás László eltávolításának hírét egyelőre nem erősítették meg hivatalosan.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá