Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő közérdekű adatigénylést nyújtott be arról, hogy a Csongrád-Csanád megyei kormánymegbízott az elmúlt években mennyi jutalmat kapott. Juhász Tünde válaszában azzal érvelt, ő nem politikai felső vezető, hanem politikai vezető, ezért nem adta ki az adatokat. (Kiemelt fotó: Farkas Éva, Makó polgármestere és Juhász Tünde kormánymegbízott 2019. október 23-án, Makón.)

Hadházy azért fordult hozzá adatigényléssel, mert elmondása szerint több környékbeli polgármester is jelezte, tudomásuk szerint az elmúlt években mintegy harmincmilliós (!) lehet ez az összeg. De így egyelőre nem tudjuk ezt ellenőrizni.

,,Amúgy ha az utcán tíz embert megkérdeznénk, nyolcan biztosan nem tudnák megmondani, kik is azok a kormányhivatali vezetők. Nos, ők igazi, a megyéjükben nagyon nagy hatalommal bíró, felső politikai vezetők. A Fidesz a helyi és megyei közigazgatás egészét ezek alá a politikailag megbízható pártkáderek alá szervezte, teljhatalmat adva ezeknek a megyei kiskirályoknak és királynőknek.”

– írta a független parlamenti képviselő.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá