Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Kilátástalan a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének a májusi hónapja, ugyanis kiürült a kasszájuk. Az állataikat pedig el kell látniuk, nincs megállás a szervezetnél. Legutóbb is egy halálos betegségben szenvedő cicust fogadtak a gondozásukba.

Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, hogy nagyjából havi 150 kutyakonzervet és 420 tasak cicaeledelt kell vásárolniuk, valamint 120-150 kilogramm almot és a betegek részére vitaminokat, gyógyszereket. Állateledelből is speciálisabb, magasabb tápanyagtartalmú eledelre van szükségük, ugyanis nem mindegy, hogy a halálos betegségben szenvedő cicusaik mit esznek. Vitaminra, roboráló szerekre van szükségük a bársonytalpúaknak. Ha ezeket nem kapják meg, az állatorvosi költség a duplájába is kerülhet – tette hozzá az elnök.

Ezen kívül a közüzemi számláikat is fizetniük kell, és az állatorvosi költségeket is. Ahhoz, hogy a májusi hónapot átvészelhessék, az állatbarátoktól 160.000 forint adományt remélnek. A kiadások többi részét a tagok fedezik saját pénzükből.

A kis városi szervezet családias légkörben gondozza a maroknyi központjában a védenceiket, akikért minden tőlük telhetőt megtesznek. Ezen kívül számos preventív programjuk is van a városban, jelenleg például 120 utcán élő, gazdátlan cica ivartalaníttatásán dolgoznak.

Ha szeretné segíteni és támogatni az állatvédő egyesület védenceit, akkor azt átutalással tudja megtenni a 10700158-67637539-51100005 (CIB Bank) számlaszámra, ,,Májusi adomány” közleménnyel. Bővebb információ az elnok@hmvhelyiallatvedok.eu címen kérhető.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá