Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Mint arról beszámoltunk, a Szegedi Tudományegyetem egyik történésze, Gulyás László történész professzor február 17-én online megtartott, Migráció és Menekültügy a XX. században című tantárgy előadása közben rasszista megjegyzésekkel, illetve homofób, szexista viccekkel ,,színesítette” mondandóját.

Telex tegnapi cikkében még arról számolt be, hogy habár lezárult a Gulyás László szexista és rasszista kijelentései miatt indult vizsgálat, a Szegedi Tudományegyetem nem hajlandó elárulni sem azt, hogy a vizsgálat mire jutott, sem azt, hogy mi lett a következménye.

Népszava azonban már arról ír, hogy

a parlament Kulturális bizottságának ülésén elhangzott, az SZTE kezdeményezte a tanár munkaviszonyának megszüntetését.

Sőt, Gulyást a Magyarságkutató Intézetből is kitették.

A Magyarságkutató Intézet világos értékrendjére való tekintettel mi sem tudunk közösséget vállalni a magát vállalhatatlan megnyilvánulásokra ragadtató egyetemi tanárral, ezért a mai napon kezdeményeztem munkaviszonyának megszüntetését

– közölte a lap megkeresésére Horváth-Lugossy Gábor, az Intézet főigazgatója.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá