Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Egy szemlétlerakón bukkantak rá Magyar Zoltán jobbikos országgyűlési képviselő bontatlan, kötegelt újságjaira, holott azok kiszórását fizetett szolgáltatásként a Magyar Postára bízták – tudta meg az Alfahír.

Információik szerint bár a terjesztést alapvetően a Posta vállalta, de valójában a mosonmagyaróvári választókerületet érintő munkát egy alvállalkozó cég végezte volna el – ha ők politikai nyomásra nem döntenek másképp.

Az ellenzéki politikus a Hazai Pálya című újságok kidobásáról egy Facebook-videóban számolt be, melyben megmutatja az egyben lepakolt kötegeket, valamint elmondja azt is, hogy egy, a terjesztésben résztvevő informátora szerint

a meg nem nevezett cégnél utasításba adták a Jobbik, és általában az ellenzéki lapok kidobását.

Az újságok Mosonmagyaróváron, a Feketeerdei úti új köztemető parkolójánál lettek kidobva, és két héttel ezelőtt kellett volna a postaládákban lenniük.

Magyar Zoltán az Alfahírnek elmondta, a Magyar Postától rendben megkapták az újságokat, és azok az alvállalkozónál tűntek el.

Az Alfahír kérdésére az ellenzéki előválasztáson is induló – és a jelek szerint a Fideszre valóban veszélyt jelentő – jobbikos parlamenti képviselő elmondta, hogy akár 15 ezer lap is eltűnhetett, ami a nyomdai- és terjesztési költségeket összevetve több százezer forintos kárt jelenthet.

Egyértelműen politikai nyomásra tüntetik el a jobbikos kiadványokat. Eleinte én is azt gondoltam, hogy csak a rossz idő miatt, vagy más okból nem volt kedvük kiszórni az újságokat, de minden mást rendben kivittek. Tehát az volt a lényeg, hogy ez egy fideszes vezetésű város, ahol a mi anyagaink nem mehetnek ki

– mondta Magyar Zoltán

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá