Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Mint arról korábban beszámoltunk, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pénteken bejelentette, május 13-tól indulhatnak újra az elektív, vagyis halasztható beavatkozások és rehabilitációs folyamatok a megfelelő egészségügyi óvintézkedések betartásával.

A miniszter hozzátette: a beteg felvételének feltétele az érvényes védettségi igazolvány, ennek hiányában a páciensnek a tervezett beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív PCR-teszt eredménnyel, illetve a műtét napján végzett negatív antigén gyorsteszttel kell rendelkeznie. 

A Telex megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát annak kapcsán, hogy a PCR, illetve antigén gyorstesztet a kórház, vagy a beavatkozó intézmény állja-e az oltással nem rendelkező személyek esetén.

Az Emmi válaszában közölte, a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek nem szükséges a PCR-teszt, viszont aki nem oltatja be magát, saját költségére kérhet PCR tesztet, és gyorstesztet.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá