Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Rémhírterjesztésért eljárás kezdeményez a kormány ellen Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő az állítólagos túlterheléses támadások miatt.

A kormány a koronavírus-járvány alatt már hatszor hivatkozott arra, hogy túlterheléses támadás érte a kormányzati oltási regisztrációs rendszert. A hatodik eset április 30-án történt, amikor Orbán Viktor miniszterelnök reggeli bejelentése után összeomlott a rendszer, ahol Pfizer-vakcinára lehetett volna regisztrálni.

Ujhelyi arról beszélt a korábbi igazságügyi miniszterrel, Bárándy Péterrel, hogy a kormány védekezése kimeríti-e a rémhírterjesztés fogalmát. Bárándy nem tudta egyértelműen megerősíteni, hogy így van-e, de egy tisztázó eljárást mindenképpen megér az eset.

Elviccelhetném ezt a kérdést azzal, hogy a Fidesznél nyilván kifogyott a szufla a sorosozásból és az állandósult migránsozás sem időszerű, találniuk kellett hát valami gyors instant-kifogást a kormányzati szerencsétlenkedésre, így született meg az új csodafegyver: a „túlterheléses támadás”.

Az EP-képviselő szerint az általános iskolások is tisztában vannak azzal, hogy „nem libsi-hackerek” akadályozták a kormányzati regisztrációs oldalak működését, hanem „a Fidesz volt annyira pancser, hogy nem készült fel kellően a tömeges érdeklődésre”.

Orbánék beteges lételeme azonban, hogy soha nem hibáznak, soha semmiért elnézést nem kérnek, hiszen ők tévedhetetlenek; ezért kellett gyaníthatóan valamit belehazudni a nyilvánosságba.

A szocialista politikus szerint amennyiben valóban „terheléses támadás” érte a kormányzat informatikai rendszerét, az súlyos nemzetbiztonsági kérdés, ha azonban „csak saját pancserségüket akarták hazugsággal leplezni”, az nem maradhat következmény nélkül.

A következő napokban megteszem a szükséges bejelentést

– írta Ujhelyi.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá