Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Böröcz László fideszes parlamenti képviselő kedd éjszaka nyújtotta be a törvényjavaslatát, amelynek értelmében az önkormányzati bérlakások töredékáron kerülnének a bérlőkhöz. Zeitler Ádám, a Jobbik makói önkormányzati képviselője, a párt regionális igazgatója szerint ezek értékesítése csak akkor történhet meg, ha az a bérlő és az önkormányzat számára is megéri.

A döntés országszerte több mint 100 ezer önkormányzati, vagy állami tulajdonban lévő lakást érint, köztük olyanokat is, amelyeket az önkormányzatok az elmúlt években építettek fel. A mostani lakásárakkal számolva ez ezermilliárdos nagyságrendű vagyon. A 90-es évek eleje óta nem látott lakásprivatizációs hullám indulhat meg Magyarországon, az önkormányzati bérlakásszektor pedig megszűnhet.

A valóságban ez azt jelentené, hogy az önkormányzati lakások forgalmi értékének 30 százalékában állapítanák meg a vételárat, amit tovább csökkenthet százalékonként minden egyes ott lakott év. Ezzel a lakás értékének 15 százalékáig csökkenthető, mindemellett, aki egy összegben fizet, annak csak a kedvezményes vételár 70 százalékát kell állnia.

Zeitler Ádám: A jóhiszemű bérlők pártján állunk

,,Az önkormányzati bérlakások kiárusítását Makón sem támogatjuk. Ezek értékesítése csak akkor történhet meg, ha az a bérlő és az önkormányzat számára is megéri. Az önkormányzati vagyon kiárusítása helyett bérlakás koncepcióra lenne szükség. A Jobbik ezért dolgozta ki a Mi várunk elnevezésű programját” – írta közösségi oldalán a Jobbik makói önkormányzati képviselője, a párt regionális igazgatója.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá