Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A minisztérium dühödt közleményben reagált Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő tegnap esti Facebook-bejegyzésére. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) ,,szándékos rágalmazásnak és félremagyarázásnak tartja” a baloldal (sic! – nem is tudtuk, hogy Kunetz Zsombor a baloldal) részéről, hogy a kormány kórházbezárásokra készülne.  

,,Semmilyen kórházat nem akarunk és nem is fogunk bezárni”

– közölte az Emmi szombaton az MTI-vel, hozzátéve: a kórházbezárás a Gyurcsány-kormány programja volt.
  
A minisztérium kiemelte: Kunetz Zsombornak mint egészségügyben jártas elemzőnek pontosan tisztában kell lennie azzal, hogy a minisztérium szokásos évi körlevelében mindig megkérdezi az egészségügyi vezetőket, hogy a lakosság aktuális egészségügyi helyzetében milyen ellátásra van szükség minőségileg és mennyiségileg egyaránt.

,,Ez soha nem eredményezett kórházbezárást és most sem fog! Mi a Gyurcsány-kormánnyal ellentétben az egészségügyi dolgozókkal történő együttműködésben gondolkodunk, hogy az intézmények bevonásával a betegek a lehető legjobb egészségügyi ellátásban részesüljenek”

– fogalmaztak a közleményben.

Hogy nem zörög a haraszt, azt már a koronavírus-járvány kezdetén megtapasztalhattuk

Ahogy elkezdődtek a megbetegedések, Kásler Miklós felszámolta a kórházi ágyak egy jelentős részét. És bár a minisztérium szerint nagyjából 1300 beteget érintett az Orbán-kormány kórházi reformja, a kiperelt adatokból kiderült, 19 165 beteget küldtek el a kórházakból. 

Emlékezetes az is, hogy az Orbán-kormány szintén a járványt kihasználva vezette be az új egészségügyi jogviszonyt, amelynek eredményeként legalább 5 ezer egészségügyi dolgozó (köztük orvosok és ápolók) hagyta el az állami szektort.

(alfahir.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá