Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Orosházi COVID napló – 2021 címmel töltött fel kisfilmet a YouTube-ra az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, amelyben egy 12 órás műszakot mutatnak be egy diplomás ápoló és az intenzív osztály főorvosának segítségével – szúrta ki a 24.hu.

A filmben megszólal több egészségügyi dolgozó, valamint két beteg is.

,,Nem bírom már magam kipihenni. Ugyanolyan fáradtan ébredek, mint ahogy lefeküdtem”

– hangzik el a videóban egy nővértől.

,,Hat óránként forgatjuk a betegeket és ez olyan megterhelő mind fizikailag – a beöltözött, orverállos felszerelésben – hogy bizony sokszor, amikor kijövünk a 4 órás munkaidő után egy pihenőre 2 óra hosszára, csurom vizesek a nővérek” – mondja a kisfilmben az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás osztály főnővére.

Az osztály főorvosa, Dr. Molnár István szerint ,,a másságát a betegállománynak nem is a korosztálybeli különbség képezi, hanem a több szervi elégtelenséget okozó vírusos fertőzés, ami az átlagnál magasabb szintre emeli az elhalálozás gyakoriságát.”

Ez jelenti számunkra a lelki terhet, és az a nagy számú betegforgalom, amivel eddig nem találkoztunk, a fizikai terhet. A kettő együtt kombinálva hozza elő azt, hogy maga az egészségügyi dolgozó is olyan szinten tud fizikálisan és lelkileg kifáradni és megbetegedni akár, ami eddig nem volt tapasztalható

– tette hozzá.

“Nagyon toppon vannak, emberfeletti munkát végeznek” – mondja el az egyik beteg.

A kisfilmmel az intézmény célja az volt, hogy bemutassa, ,,hogy egy kisvárosi kórház kollektívája hogyan birkózik meg a járvánnyal, miként veszi fel a harcot egy korábban nem látott, alattomos betegséggel, és mik azok a motivációk, amik a rengeteg nehézség ellenére előre viszik őket.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá