Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az egy évvel korábbi számokkal összevetve az első negyedévben is csökkent a magyar gazdaság teljesítménye. Mindebben közrejátszik a viszonylag erős bázis: tavaly ugyanis a magyar GDP azon kevesek közé tartozott, amely bővülni tudott az első három hónapban.

Magyarország bruttó hazai terméke 2021 I. negyedévében – a nyers adatok szerint – 2,3, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok alapján 1,8 százalékkal csökkent az előző esztendő ugyanezen időszakához képest.

Az előző negyedév viszonylatában – a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint – a gazdaság teljesítménye 1,9 százalékkal nőtt, a KSH keddi közlése alapján.

A statisztikai hivatal emellett azt is jelezte, negyedéves bázison növekedést is mértek: 1,9 százalékkal bővült a gazdaság teljesítménye. Ehhez leginkább az ipar, a pénzügyi, biztosítási tevékenység, továbbá az információ, kommunikáció nemzetgazdasági ág járult hozzá.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá