Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Május elején értesítették a fővárosi Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálathoz (TEGYESZ) tartozó nevelőszülőket, hogy júliustól az állam helyett a katolikus egyházhoz tartoznak – számolt be róla a 444. A minisztérium ugyanis úgy döntött, a budapesti nevelőszülői hálózat az állam helyett a Szeged-Csanádi Egyházmegyéé, illetve a fenntartásában lévő Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatóé lesz.

Az ügyben körülbelül 130 nevelőszülő, illetve háromszáz gyermek érintett. Aki szeretne, kereshet harmadik szolgáltatót, és van is olyan nevelőszülő, aki már próbálkozik ezzel, de ehhez szükséges a kormányhivatal jóváhagyása is. Az eljárás pedig hatvan napig is eltarthat. A maradni szándékozó nevelőszülők május közepéig ki kellett töltsenek egy szándéknyilatkozatot, hogy így foglalkoztatási jogviszonyuk június 30. után is folyamatos legyen. Így pedig azért nem sokan mernek kockáztatni.

(Fotó: MTI)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá