Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Hétfőn igazán csak a Jobbik elnökére, miniszterelnök-jelöltjére készült rá a fideszes propagandacsapat: Orbán Viktor nem játszhatott a szavakkal, nem improvizálhatott, papírból kellett felolvasnia a Jakab Péternek adott válaszát. Ezt követően azonban Orbán szabad kezet kapott, kaphatott és egy különös és látványos elszólást is megejtett. 

A DK-s Arató Gergely ugyanis addig-addig csesztette a kormányfőt a bérből és fizetésből élőséggel, hogy Orbán Viktor kibökte: 

„Nem fognak tőlem megszabadulni, akkor sem, ha terveik beteljesülnek, mert parlamenti képviselőként itt fogok maradni, mint bérből és fizetésből élő, még sokáig az Önök nyakán. Ne reménykedjenek! Számíthatnak az együttműködésemre a következő 20 évben is.”

Persze, ez lehetne csak egy jópofizás is, de Orbán Viktor eddig még nem vetette fel egyszer sem – legalábbis nagy nyilvánosság előtt -, hogy lenne annak bármennyi esélye is, hogy elveszítené a hatalmát, megbukna a kormánya. Nem olyan rég még 2032-es olimpiára is kandidált, de többször is kijelentette ős is, vagy épp valamelyik minisztere, hogy 2030-ra tervezik elérni azt az állapotot, hogy Magyarország bekerül Európa 5 legjobban élhető állama közé. 

Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy kritikusai szerint a fideszes mélyállam pont azért épül, mert Orbán Viktor igenis számol a ’22-es bukással, és – kommunista mintára – igyekszik a jelenlegi politikai hatalmát jövőbeni gazdasági erőfölénnyé alakítani. Túszul ejtve a nemzeti egységkormányt. Mindenesetre az tény, hogy több száz ingatlant, ingatlanvagyont, részvénycsomagokat csatornáztak már ki a fideszes politikusok által vezetett vagyonkezelő alapítványokba, amelyek kulcsai kétharmados védelem alatt állnak. 

Az is egy érdekes kérdés, hogy miközben a hétfőn ötvennyolcadik születésnapját ünneplő Orbán Viktor életfogytig parlamenti képviselő szándékozik lenni, mit szólnak ehhez azok a fideszes helytartók, akik a vereségét tegnap beárazta a pártelnökük. Vajon számukra is biztosít menekülőutat, mentelmi jogot a jelenlegi főnökük? 

(alfahir.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá