Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A koronavírus-járvány kezdetén az Orbán-kormány őrült lélegeztetőgép-beszerzésbe kezdett, aminek az egyik következménye az lett, hogy ma mintegy 16 ezer gép porosodik a raktárokban. Érdekes belegondolni, a pusztító harmadik hullám tetőfokán sem volt – Istennek hála – kétezer magyar sem egyszerre a lélegeztetőgépen, pedig a kórházak kapacitása a maximumot súrolta. 

Akárhogy is, üzletnek ez sem volt rossz. Az mfor.hu összeállítása szerint a Fourcardinal Kft. lehetett a Szijjártó Péter tárcája által felügyet beszerzések legnagyobb nyertese. Értékesítési árbevételként tavaly az előző évinél 216-szor (!!!) többet könyveltek el, 229 millió forint után 49,5 milliárd forint folyt be a cég kasszájába – írták.

A beszámolóból továbbá kiderül, hogy 15,4 milliárd forint osztalékot ki is vettek a tulajdnosok a számukra mindenképpen csodálatos pénzügyi év után. Ebből az összegből Nagy Beatrix tulajdnos 13,8 milliárd forinthoz jutott, aki egyébként Fourcardinal első ügyvezetőjének, Szegi Ildikónak a lánya. Szegi Ildikót Rahói Zsuzsanna ,,egyik bejáratott civil kapcsolataként” említi a Válasz Online, Rahói pedig Orbán Viktor főtanácsadója, aki a jelentősebb külföldi tárgyalásokon rendre ott ül a kormánydelegációban.

513-szor nagyobb profit

Az mfor.hu szerint a bevételek és ráfordítások eredményeként már üzemi szinten is hatalmasat nőtt a Fourcardinal nyeresége, kicsivel több mint 17 milliárdot mutattak ki az előző évi majdnem 47 millió után. A pénzügyi műveleteken elért eredmény és az adófizetési kötelezettség elszámolása után 15,9 milliárd forint tiszta nyereség marad év végén szemben a 2019-es 31,2 millió forinttal. A növekedés mértékére nehéz ebben az esetben is visszafogott jelzőket találni, hiszen tavaly 513-szor (!!!) nagyobb profitot termelt a cég, mint egy évvel előtte.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá